Een elektrische bakfiets kopen kan nog best lastig zijn, omdat er veel verschillende zijn. Toch zijn er een aantal bekende merken die goed zijn en die je vaak terug zal zien in webshops en winkels voor bakfietsen. Die merken zijn onder andere Carqon, Lovens, Urban Arrow en Babboe. De prijzen kunnen nogal verschillen, maar dit ligt ook aan de verschillende versnellingen bijvoorbeeld. En voor je een elektrische bakfiets gaat kopen, is het sowieso belangrijk om een proefritje te maken. Vaak is het mogelijk om hier online een afspraak voor te maken. Je kunt dan een aantal verschillende bakfietsen uitproberen, zodat je zeker weet dat je uiteindelijk de juiste bakfiets kiest. Tijdens het proefritje is het mogelijk om eventuele vragen te stellen aan de medewerkers van de winkel. Wanneer je een bakfiets koopt om je kinderen te vervoeren is het handig om ze mee te nemen naar zo’n proefrit, zodat je de fiets ook kunt besturen met je kinderen in de bak. Heb je een bakfiets uitgekozen die helemaal naar wens is? Dan is het tijd om deze aan te schaffen!

Een bakfiets aanschaffen

Als je een elektrische bakfiets gaat kopen na een proefrit, zal de winkel de bakfiets helemaal rijklaar maken. Vervolgens kun je ervoor kiezen om accessoires aan te schaffen voor de bakfiets. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een regenset te kopen, je kinderen zullen dan altijd droog in de bak kunnen zitten. Daarnaast is een bakfietshoes ook fijn, om de bakfiets te beschermen als je de fiets niet gebruikt. Zeker als de fiets een tijdje stil staat is dit handig. En wat dacht je van een kussenset? Zodat je kinderen altijd lekker comfortabel kunnen zitten in de bak, en het ziet er ook nog eens leuk uit. Een kussenset is meestal ook verkrijgbaar in meerdere kleuren, dus je kunt deze helemaal uitzoeken naar jouw wens. En de bakfiets zelf is trouwens ook vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals zwart, wit of hout. En hoe zit het met de garantie van de fiets, als er bijvoorbeeld onderhoud plaats moet vinden?

Service en onderhoud

Als er iets kapot is aan de bakfiets, dan vallen veel dingen onder de garantie. Lees daarom van tevoren altijd even door wat hier precies onder valt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook is het dan vaak mogelijk dat je terecht kan bij een van de werkplaatsen van de winkel waar je de fiets hebt gekocht als er iets gerepareerd moet worden. Via de website kun je vaak de verschillende werkplaatsen bekijken. Ga jij een mooie elektrische bakfiets kopen?