We gaan lekker met de auto weer weg deze zomer. Vorig jaar kon dit niet omdat er toen nog de nodige corona restricties waren in Europa en ieder land had weer eigen voorwaarden en regels. Dat maakte een roadtrip niet heel erg makkelijk en allesbehalve relaxed. In deze blog vertel ik je hoe je nu je roadtrip zo goed mogelijk kan voorbereiden. Lees je mee?

Van tevoren gepland

Natuurlijk wil je niet iedere kilometer uitstippelen maar het kan wel prettig zijn om van tevoren alvast te weten waar je nu precies naartoe wilt en of er eventuele verassingen onderweg zijn waar je rekening mee kan houden. Dat vergt een beetje tijd vooraf maar het scheelt een hoop tijd en stress als je eenmaal op vakantie bent. En dan wil je immers niet bezig zijn met het uitzoeken van hoe en wat. Dan wil je gewoon genieten.

Auto helemaal gecheckt

Voor je op pad gaat, is het goed om even aan de veiligheid van de reis te denken. Je gaat immers niet rijden zonder een geldig rijbewijs, dat zou je een onbetrouwbare chauffeur maken. En je moet dus ook niet de weg op gaan met een onbetrouwbare auto. Dat betekent dat het voor zo’n lange rit handig is om de auto even te laten checken voor vertrek. Dan is er een kleinere kans dat je in een vreemd land ineens langs de weg komt te staan met autopech.

Alles opgehaald en ingepakt

De dag voor je vertrek kan je soms al de auto inpakken. Dit scheelt tijd en stress op de dag van de reis. Zeker als je veel spullen meeneemt, is dit aan te raden. Maar bedenk je wel dat dit niet handig is als jouw auto op straat geparkeerd staat ’s nachts. Dit is enkel een advies voor wanneer je een privé garage hebt waar anderen niet in kunnen komen. Vergeet ook voor de reis geen snacks en dergelijken in te pakken.

In het geval van een ongeluk

Je hoopt het uiteraard niet maar er kan je zomaar wat gebeuren als je met de auto op weg gaat, ook in Nederland. Wat doe je dan? Vaak kan je dan terecht bij een schade letsel advocaat. Deze kijkt met jou samen naar de zaak en staat je hierin bij qua recht. Zo kan het zijn dat je recht hebt op een vergoeding. Een letselschade advocaat Rotterdam heeft hier de benodigde kennis van