Je droomt van een nieuwe auto, maar je hebt niet genoeg spaargeld om deze te kopen. Misschien is een auto financieren bij Findio dan iets voor jou! In dit artikel leggen we uit wat een autofinanciering en is en waarom je er misschien wel één zou moeten afsluiten. Ook kun je gewoon leningen oversluiten. Verder vertellen we je hoe je zo'n financiering kunt regelen.

Wat is het? 

Een autofinanciering is eigenlijk niets anders dan een persoonlijke lening waarmee je specifiek een auto kunt kopen. Het verschil met een normale (persoonlijke) lening is dat je bij een autofinanciering in sommige gevallen ook extra kosten, zoals verzekering en onderhoudskosten, kunt financieren. Daarnaast hebben veel aanbieders van autofinancieringen speciale acties waarbij je bijvoorbeeld geld terugkrijgt of een rentekorting krijgt. Het is daarom verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken voordat je een autofinanciering afsluit.

Je moet wel oppassen met een autofinanciering, want als je het bedrag niet kunt terugbetalen, loop je het risico dat je auto wordt beslag laten leggen door de bank of het financiële bedrijf. Je zou dus nooit meer geld moeten lenen dan nodig is om de auto te kunnen kopen.

Waarom kiezen voor een autofinanciering?

Een autofinanciering heeft verschillende voordelen. Zo hoeven de kosten van je nieuwe auto niet in één keer afbetaald te worden, maar kun je deze kosten spreiden over een aantal maanden of jaren. Dit kan erg handig zijn als je nu geld aan het spaargeld wilt toevoegen voor bijvoorbeeld een (geplande) reis of een andere grote uitgave die in de planning staat.

Een ander voordeel is dat je met een autofinanciering in sommige gevallen dus ook de bijkomende kosten, zoals verzekering en onderhoudskosten, kunt financieren. Dit kan erg handig zijn als je per maand minder geld uit wilt geven.

Hoe sluit ik een autofinanciering af?

Je kunt een autofinanciering online afsluiten bij verschillende aanbieders. Op de website van de aanbieder kun je dan het bedrag invullen dat je wilt lenen en over welke looptijd je het bedrag wilt terugbetalen. Op basis daarvan krijg je een berekening te zien van de maandelijkse kosten en de totale kosten van de lening.

Vervolgens kun je online aangeven of je de lening wilt afsluiten. Je wordt dan doorgelinkt naar een aanvraagformulier waar je personalia en gegevens over je inkomen moet invullen. Nadat je dit formulier hebt ingediend, ontvang je binnen een paar dagen een reactie van de aanbieder. Als je autofinanciering is goedgekeurd, ontvang je het geleende bedrag binnen een paar dagen op je bankrekening.

Kun je niet terecht bij een bank of financiële instelling voor een autofinanciering? Dan kun je ook altijd contact opnemen met de verkopende dealer. Zij kunnen dan helpen met het regelen van financiering via hun leasemaatschappij of bank. Dit is overigens wel iets duurder dan een autofinanciering die je zelf regelt, dus wees hier van bewust.

Autofinancieringen kunnen dus erg handig zijn, maar je moet wel oppassen dat je niet meer geld leent dan nodig is om de auto te kunnen betalen. Verder is het verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken voordat je een autofinanciering afsluit. Hopelijk hebben we je hiermee wat meer inzicht gegeven in autofinancieringen en kun je met deze kennis een weloverwogen keuze maken.